Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med ägg:

Bacon och äggpizza

Detta är en lite annorlunda pizza då den har två sorters ostar och sedan både bacon och ägg. Då vi vet att bacon gör allt godare så måste det ju betyda att denna pizza är extremt god. Pizzan har även inte den klassiska tomatsåsen utan här är det bara ett litet lager med creme fraiche i botten.

Pizza m. fläskfilé, ägg och bearnaisesås

Detta är en mycket intressant pizza där påläggen består av fläskfilé, ägg och bearnaisesås. Dessa ingredienser gör att man skulle kunna kalla pizzan för en lite lyxigare variant om man är så sugen. Speciellt då om du skulle göra din egna sås och lägga på. Sen ska det ju klart sägas att detta inte är något du alls behöver göra utan sås som är köpt färdig eller i pulverform passar också bra.

Pizza m. ägg och sidfläsk

Detta är ett recept på en intressant pizza med fläsk, ägg och tabasco på. Sammantaget för detta med sig att smaken kommer att skilja sig ganska starkt från många andra av recepten som du hittar här på sidan. Men förhoppningsvis är detta recept något som intresserar just dig.

Pizza m. ägg och bananer

Att ha ett ägg på en pizza ger en lite annorlunda smak jämfört med de flesta pizzorna som säljs. Och då har vi inte ens talat om smaken som banan ger på en pizza. Alltså är detta en pizza med en klart bestämd smak som du förhoppningsvis finner intressant.

Rustik pizza med cheddar & bacon

Denna pizza ser lite annorlunda ut jämfört med de vanliga pizzorna som vi träffar på. Den liknar i det närmaste en paj. Dock är smaken absolut som en pizza och även mycket god. Ingredienserna i denna pizza är till stor del cheddarost och bacon.

Så ifall du vill bjuda på en pizza som ser lite annorlunda ut kan detta utan tvekan vara ett intressant alternativt.

Pizza m. spenat och ägg

Gillar du spenat och ägg är detta en intressant pizza att testa. Här ersätter nämligen en spenatröra den vanliga tomatsås. Efter detta lägger man på ett ägg som får gräddas i ugnen.

Detta är ett litet annorlunda recept jämfört med de vanliga pizzorna som vi stöter på. Men detta hindrar inte pizzan från att vara god.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630