Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med bacon:

Bacon och äggpizza

Detta är en lite annorlunda pizza då den har två sorters ostar och sedan både bacon och ägg. Då vi vet att bacon gör allt godare så måste det ju betyda att denna pizza är extremt god. Pizzan har även inte den klassiska tomatsåsen utan här är det bara ett litet lager med creme fraiche i botten.

Pizza m. champinjoner, bacon och räkor

Här kommer ytterligare ett ganska enkelt men gott recept på en pizza med bacon, räkor och champinjoner. Det är en bra pizza till vardags om man råkar ha lite frysta räkor och ett paket bacon hemma. Givetvis får man gärna ta färska räkor om man så vill och även champinjonerna kan antingen vara på burk eller färska.

Oxfilépizza med bacon, lök och bearnaisesås

Pizzor med oxfilé finns det inte riktigt lika många av som pizzor med t ex skinka, vilket inte är så konstigt. En bra kombination på pizza brukar vara oxfilé och bearnaisessås och det är det även på den här pizzan. Denna pizza har ganska många olika pålägg, vilket passar dem som gillar en pizza med mycket på och många smaker. Det är definitivt en matig pizza.

Pizza m. ägg och bananer

Att ha ett ägg på en pizza ger en lite annorlunda smak jämfört med de flesta pizzorna som säljs. Och då har vi inte ens talat om smaken som banan ger på en pizza. Alltså är detta en pizza med en klart bestämd smak som du förhoppningsvis finner intressant.

Rustik pizza med cheddar & bacon

Denna pizza ser lite annorlunda ut jämfört med de vanliga pizzorna som vi träffar på. Den liknar i det närmaste en paj. Dock är smaken absolut som en pizza och även mycket god. Ingredienserna i denna pizza är till stor del cheddarost och bacon.

Så ifall du vill bjuda på en pizza som ser lite annorlunda ut kan detta utan tvekan vara ett intressant alternativt.

Kycklingpizza med ruccola

Ett ganska enkelt recept på ett pizza med kyckling och ruccola som huvudingredienser. Sedan tillkommer det även champinjoner och bacon för att ge pizzan en total smakupplevelse som ligger en nivå högre.

baconpizza med skinka och lök

Det här är en ganska simpel pizza. Du har den trevliga kombinationen av bacon, lök och skinka. Det går bra ihop utan att vara för mycket olika smaker.

Detta är ett bra recept för den som vill bygga på själv med fler ingredienser. Det går att slänga på t ex fetaost, champinjoner, räkor eller vad man nu är sugen på och skapa en ny variant.

Baconpizza m. skinka, champinjoner och lök

För dig som gillar champinjoner på pizza och som kanske vanligen brukar äta Capricciosa kan det vara en trevlig variant på denna att slänga på lite lök och bacon också. Man brukar ju säga att allting är bättre med bacon så testa du också.

Det här är en matig pizza med mycket pålägg så den är mättande även för hungriga människor. Du kan självklart själv välja hur mycket champinjoner etc du vill ha på.

Pizza m. sparris & bacon

Här presenterar vi ett pizzarecept för dig som gillar sparris och bacon. Vidare hittar du exempelvis champinjoner, skina och tomater på denna pizza. Eftersom det är en pizza med ganska mycket topping krävs det att du även gillar denna typ av pizza.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5735
  5630