Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med chili:

fotbollspizza

När du bara vill kolla in fotbollsmatchen på tv, käka pizza och dricka öl så måste du ha en riktigt schysst pizza för detta. Den här pizzan kallar vi för fotbollspizza då den passar super när man hejar på sitt favoritlag i soffan med ett par öl på kylning. Den har många ingredienser, mycket smak, lite hetta och mycket ost och nachos på toppen. Kan det bli bättre?

Pizza Puttanesca

Detta är en pizzaversion av det klassiska pastareceptet. Skulle man översätta ordet Puttanesca så blir det horan alltså är detta horans pizza. Anledningen till att pastareceptet heter heter horans spaghetti är lite oklar och det är inget vi behöver fundera på här.

hawaii

Pumpa tillhör inte de vanligaste sakerna för oss svenskar att använda i maten. Men detta är något vi kanske ska försöka ändra på. Här kommer iaf ett pizzarecept med just pumpa och chorizo som huvudsmakbärare.

Inbakad pizza med chili och lufttorkad skinka

Detta är ett recept på en inbakad pizza av calzonetyp som innehåller lufttorkad skinka (ofta kallat för prosciutto), tomater och chili. Alltså en liten variant på den vanliga inbakade pizzan som vi kan beställa på pizzerior.

Taco panpizza

Om en pizza ska ha en tjock botten eller ej är alltid en stor fråga. Denna pizza är absolut för dig som gillar tjocka bottnar. Ovanpå ligger det sedan ingredienser som gör att pizzan kommer att få en smak som starkt förknippas med den svenska favoriten tacos.

Detta är en pizza som du enkelt kan göra stark genom att välja en chilifrukt med mycket sting och stark tacosås. Gillar du inte så mycket styrka är detta också lätt att fixa.

mexikansk pizza

Denna pizza passar dig som gillar lite styrka på maten. Smakerna och namnet gör att tankarna utan tvekan går till Mexiko då det flesta av ingredienserna har länkar dit. Exempelvis hittar du salami, paprika, chili och lök på denna pizza.

Även om det är ganska många ingredienser på pizzan tar den inte någon större tid att göra. Det är inte frågan om någon tillagning utan bara att hacka upp och sedan lägga på pizzan.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630