Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med curry:

Pizza m. skinka, räkor, frukt och curry

Gillar du frukt på pizzan kan detta vara något för dig. Här har du nämligen både ananas och banan men sedan även andra klassiska ingredienser som skinka och räkor. Utöver detta är det även curry så det blir lite god orientalisk smak med sting i. Det händer definitivt en del på den här pizzan men resultatet blir inte alls dumt.

Pizza m. kyckling, ananas och jordnötter

På en pizza kan man lägga på i princip vad som helst. Det är bara en fråga ifall man själv gillar det eller ej. Här har vi därför ett recept på en pizza med många olika smaker som tillsammans blir en klart intressant smakupplevelse.

Currypizza med korv & banan

Detta är en pizza som erbjuder ett antal olika intressanta smaker. Dels har du de kryddiga korvarna som ger en distinkt smak. Korven väljer du vilken den smaken som du tror dig mest uppskatta. Sedan finns även banan och curry som också har en speciell smak. Detta gör att pizzan troligen är av den typen att man antingen älskar eller hatar den. Frågan är ju bara på vilken sida du ställer dig.

Currypizza med fläskfilé och banan

Den här pizzan har lite av varje. Den har fruktigheten från banan och ananas och knaprighet och lite salt från jordnötterna plus då fläskfilé. Den har även en smak av curry då man ska göra en uppiffad variant av tomatsåsen med curry och persilja.

Det här med att slänga på banan på pizza gör man då och då. Just den här pizzan har en orientalisk knorr som gör den smakrik och spännande.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629