Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med fisk:

Pizza Puttanesca

Detta är en pizzaversion av det klassiska pastareceptet. Skulle man översätta ordet Puttanesca så blir det horan alltså är detta horans pizza. Anledningen till att pastareceptet heter heter horans spaghetti är lite oklar och det är inget vi behöver fundera på här.

Enkel tonfiskpizza

Hemmagjord pizza kan vara riktigt billigt om man lägger på billiga saker. Degen i sig är inte speciellt dyr och inte heller pizzasåsen, så det handlar mest om vad man har ovanpå. Har man bara lite tonfisk och lite lök blir det inte någon dyr pizza och den är också riktigt enkelt att tillaga för den delen.

Pizza med räkor och tonfisk

Här har du en ganska lätt pizza med både räkor och tonfisk och sen dessutom lite lurjolök och paprika. Den här pizzan är ganska mager så den funkar även om du räknar kalorier. Pizza kan vara nyttigt och det här receptet är ett bevis på att det kan vara gott och smalt på samma gång.

Pizza m. tonfisk, oliver och fetaost

Tonfisk är ett billigt pålägg som kan vara gott på pizza. Just den här hemmagjorda pizzan har en del trevliga ingredienser som gör den lite roligare än de billigaste alternativen. Den har t ex oliver och fetaost och sen även god mozzarella.

Pizza med lax, spenat och fetaost

Pizza kan vara både smalt och lyxigt. Om man bara lägger på rätt saker kan det bli ganska fettsnålt och nyttigt och dessutom riktigt gott. Vill du göra en pizza med lax kan det här receptet med spenat och feta vara ett intressant alternativ.

Genom att lägga på lax får du en lite lyxigare pizza. Barnen kanske inte alltid gillar den men den passar perfekt när man vill bjuda på något som är enkelt att göra men ändå lite festligare.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630