Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med fläskfilé:

Pizza m. fläskfilé, ägg och bearnaisesås

Detta är en mycket intressant pizza där påläggen består av fläskfilé, ägg och bearnaisesås. Dessa ingredienser gör att man skulle kunna kalla pizzan för en lite lyxigare variant om man är så sugen. Speciellt då om du skulle göra din egna sås och lägga på. Sen ska det ju klart sägas att detta inte är något du alls behöver göra utan sås som är köpt färdig eller i pulverform passar också bra.

Pizza m. fläskfilé, skinka & bearnaisesås

Det är inte speciellt vanligt att vi har fläskfilé på våra pizzor. Men även om det inte tillhör de vanligaste ingredienserna att ha på så ändrar det inte faktumet att det kan vara mycket gott. Här har vi ett recept som kombinerar köttet med skinka, champinjoner och bearnaisesås.

Currypizza med fläskfilé och banan

Den här pizzan har lite av varje. Den har fruktigheten från banan och ananas och knaprighet och lite salt från jordnötterna plus då fläskfilé. Den har även en smak av curry då man ska göra en uppiffad variant av tomatsåsen med curry och persilja.

Det här med att slänga på banan på pizza gör man då och då. Just den här pizzan har en orientalisk knorr som gör den smakrik och spännande.

Pizza m. fläskfilé och kantareller

Vill du göra en säsongsbetonad pizza kan du t ex testa en med kantareller och fläskfilé. Kantarellerna kan du plocka själv om du gillar att vandra i skogen, eller helt enkelt gå till mataffären och inhandla.

Detta är en aningen lyxigare pizza som är lika god på att bjuda gästerna på som en vanlig tisdag när du måste få fram mat till familjen lite snabbt.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630