Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med korv:

hawaii

I Sverige äter vi oftast tunna pizzor men det finns många andra typer som även de är goda. Detta är ett sådant recept. En variant av Chicago-style pizza vilket är en deep-dish pizza.

Panpizza m. korv och paprika

Detta är definitivt en pizza som går på linjen att less is more. I grund och botten är det en panpizza med i princip bara korv och paprika på utöver den vanliga såsen och osten. Men tillsammans får dessa ihop en smak som är mycket trevlig.

Så ifall du vill ha en pizza där du inte behöver lägga ner någon större energi på innehållet på toppen är detta ett alternativ för dig. Hur mycket styrka du vill ha på pizzan bestämmer du till stor del genom valet av korv. Det passar bra med både en mildare eller starkare korv.

Grundrecept korvsås

Korvsås är en typ av pizzasås som i grunden är lik vanlig pizzasås men den innehåller även lite kryddig korv. Du kan använda vilken typ av korv du vill men i originalreceptet ska det helst vara italiensk korv eller grovmalen fläskkorv med örter.

Deep-dish pizza med korvsås och mozzarella

Här får du receptet på en god deep-dish pizza. Det är en typ av pizza som kom till i Chicago och som tillagas i en panna eller form med höga kanter. Det blir lite som en paj med god pizzafyllning då pizzan får en tjockare botten och stora mumsiga kanter.

Den här pizzan innehåller en god tomat- och korvsås och mycket ost i form av mozzarella och parmesan.

Currypizza med korv & banan

Detta är en pizza som erbjuder ett antal olika intressanta smaker. Dels har du de kryddiga korvarna som ger en distinkt smak. Korven väljer du vilken den smaken som du tror dig mest uppskatta. Sedan finns även banan och curry som också har en speciell smak. Detta gör att pizzan troligen är av den typen att man antingen älskar eller hatar den. Frågan är ju bara på vilken sida du ställer dig.

Panpizza med vitlökskorv

Här är en panpizza för dig som vill testa en chicago-style pizza. Det är en pizza med höga kanter (typ en deep dish pizza). Den liknar lite en paj till formen. Den har mycket ost och tomatsås och just den här varianten har även en stark vitlökskorv också.

Det här är en pizza som ger mycket mat och som är enkel att göra när man vill fixa kvällsmat till en stor hungrig familj. Du kan välja på att göra flera pizzor eller att en rejält stor i en långpanna.

mexikansk pizza

Denna pizza passar dig som gillar lite styrka på maten. Smakerna och namnet gör att tankarna utan tvekan går till Mexiko då det flesta av ingredienserna har länkar dit. Exempelvis hittar du salami, paprika, chili och lök på denna pizza.

Även om det är ganska många ingredienser på pizzan tar den inte någon större tid att göra. Det är inte frågan om någon tillagning utan bara att hacka upp och sedan lägga på pizzan.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5735
  5630