Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med kyckling:

Fullkornspizza med kyckling och hallon

Här har vi en lite ovanlig pizza även om den inte är speciellt konstig egentligen. Att ha kyckling på en pizza är t ex väldigt vanligt och för att få ihop smakerna har man här lagt på hallon istället för något vanligare pålägg.

Pizza m. pesto, kyckling, paprika och svamp

Det här receptet ersätter den klassiska pizzasåsen med pesto. Du hoppar alltså över tomatsås och lägger på ett lager med din favoritpesto på pizzabottnen och övrig topping är sedan kyckling, paprika, lök och färska champinjoner. Detta är ett smalt alternativ för dig som gillar pizza men vill göra något lite annorlunda.

Pizza m. kyckling tandoori, rödlök och gurka

Ett pizzarecept för dig som gillar kyckling och som tycker att det indiska köket är intressant. Tandoorikyckling ger mycket smak och det funkar fint även på en pizza och om du även lägger till några ytterligare ingredienser blir det riktigt bra.

Kycklingpizza med pesto

Här presenterar vi ett recept på en kyckling- o pestopizza. Utöver detta är det inte speciellt många ingredienser på pizzan vilket heller inte behövs då de smakerna kommer fram på ett bra vis till stor del tack vare enkelheten.

Panpizza med tacokyckling

Taco är gott men om du inte vill göra med köttfärs kan du istället använda dig av kyckling. Det funkar på i princip samma sätt bara att man steker kycklingen med tacokrydda. Den här pizzan är en panpizza med tjock god botten som tillagas i t ex en stor stekpanna eller ugnsform.

Pizza m. kyckling, ananas och jordnötter

På en pizza kan man lägga på i princip vad som helst. Det är bara en fråga ifall man själv gillar det eller ej. Här har vi därför ett recept på en pizza med många olika smaker som tillsammans blir en klart intressant smakupplevelse.

Kycklingpizza med ruccola

Ett ganska enkelt recept på ett pizza med kyckling och ruccola som huvudingredienser. Sedan tillkommer det även champinjoner och bacon för att ge pizzan en total smakupplevelse som ligger en nivå högre.

GI-pizza med kyckling och soltorkade tomater

Det som gör den här pizzan till en GI-pizza är egentligen bara att den har en GI-deg istället för en vanlig pizadeg. Det är en deg gjord på dinkelmjöl. Utöver detta tillagas pizzan precis som vanligt och det går att ha på vad som helst.

Just denna pizza har kyckling, en massa god ost och soltorkade tomater, ruccola och pinjenötter som topping.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630