Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med lök:

fotbollspizza

När du bara vill kolla in fotbollsmatchen på tv, käka pizza och dricka öl så måste du ha en riktigt schysst pizza för detta. Den här pizzan kallar vi för fotbollspizza då den passar super när man hejar på sitt favoritlag i soffan med ett par öl på kylning. Den har många ingredienser, mycket smak, lite hetta och mycket ost och nachos på toppen. Kan det bli bättre?

Pizza Puttanesca

Detta är en pizzaversion av det klassiska pastareceptet. Skulle man översätta ordet Puttanesca så blir det horan alltså är detta horans pizza. Anledningen till att pastareceptet heter heter horans spaghetti är lite oklar och det är inget vi behöver fundera på här.

hawaii

Pumpa tillhör inte de vanligaste sakerna för oss svenskar att använda i maten. Men detta är något vi kanske ska försöka ändra på. Här kommer iaf ett pizzarecept med just pumpa och chorizo som huvudsmakbärare.

vegetarisk pizza m ruccola och svamp

Pizza behöver inte ha kött för att vara god. Det vet redan alla ni vegetarianer säkert. Den här pizzan är enkel men ändå väldigt god då den har smakrika ingredienser som gör att man inte saknar köttet alls. Toppingen består av champinjoner, soltorkade tomater, rödlök och ruccola som strös på efter att pizzan har gräddats klart.

hawaii

Köttfärs är något som passar riktigt bra på pizza även om det kanske inte är det allra första som man tänker på. Därför presenterar vi här ett recept som har en liten mexikansk touch.

hawaii

I Sverige äter vi oftast tunna pizzor men det finns många andra typer som även de är goda. Detta är ett sådant recept. En variant av Chicago-style pizza vilket är en deep-dish pizza.

hawaii

En väldigt enkel och lättlagad skaldjurspizza som inte tar speciellt lång tid att tillaga. Du som gillar skaldjur får en mängd olika mumsigheter på pizzan utan att det krävs nån större mängd jobb. Det är både gott och snabbt att få till om man vill ha en lite roligare pizza.

Pizza m. pesto, kyckling, paprika och svamp

Det här receptet ersätter den klassiska pizzasåsen med pesto. Du hoppar alltså över tomatsås och lägger på ett lager med din favoritpesto på pizzabottnen och övrig topping är sedan kyckling, paprika, lök och färska champinjoner. Detta är ett smalt alternativ för dig som gillar pizza men vill göra något lite annorlunda.

Pizza med spenat och ricotta och lök

En vegetarisk pizza för dig som är en fan av spenat kommer här. Det är ett ganska enkelt pizzarecept då det bara är spenat, lök och ricottaost på. Den är smidig att tillaga och den är som sagt vegetarisk så den funkar för dig som inte äter kött.

Pizza med köttfärssås, räkor och paprika

Det här är en variant på en pizza som ofta syns i menyer hos pizzerian. Den har köttfärssås och räkor som standard men det här receptet har också paprika vilket passar bra till. Det är en ganska matig pizza som man blir mätt och nöjd av.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7057
  5735
  5629