Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med nötter:

Zucchinipizza

Detta är en pizza för dig som gillar zucchini. Dessa pizzor passar även bra att göra lite mindre och ha som tilltugg, men om du är sugen passar den självklart lika bra som en middag.

Pizza m. kyckling, ananas och jordnötter

På en pizza kan man lägga på i princip vad som helst. Det är bara en fråga ifall man själv gillar det eller ej. Här har vi därför ett recept på en pizza med många olika smaker som tillsammans blir en klart intressant smakupplevelse.

Pizza med päron och chèvre

Pizza med frukt är lite udda men ibland kanske man vill göra något lite annorlunda. Ska man göra en pizza med bara frukt på ska den helst ha ingredienser som komplementerar varandra. Här har vi en pizza med päron och chèvreost och även pistaschmandel.

Den här pizzan är definitivt intressant och smakerna går ihop fint med sötheten från päronen (och lite honung dessutom) mot osten och pistaschen.

GI-pizza med kyckling och soltorkade tomater

Det som gör den här pizzan till en GI-pizza är egentligen bara att den har en GI-deg istället för en vanlig pizadeg. Det är en deg gjord på dinkelmjöl. Utöver detta tillagas pizzan precis som vanligt och det går att ha på vad som helst.

Just denna pizza har kyckling, en massa god ost och soltorkade tomater, ruccola och pinjenötter som topping.

Currypizza med fläskfilé och banan

Den här pizzan har lite av varje. Den har fruktigheten från banan och ananas och knaprighet och lite salt från jordnötterna plus då fläskfilé. Den har även en smak av curry då man ska göra en uppiffad variant av tomatsåsen med curry och persilja.

Det här med att slänga på banan på pizza gör man då och då. Just den här pizzan har en orientalisk knorr som gör den smakrik och spännande.

Pizza m. salami och aprikos

Ett intressant och lite ovanlig kombination när det gäller ingredienser på en pizza. Men som så ofta kan det där lite ovanliga också vara gott. I receptet här har vi aprikoser på men ifall du önskar går det självklart att byta ut mot annat som exempelvis plommon.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629