Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Deep-dish pizza med svamp och kryddkorv

hawaii

I Sverige äter vi oftast tunna pizzor men det finns många andra typer som även de är goda. Detta är ett sådant recept. En variant av Chicago-style pizza vilket är en deep-dish pizza.

Inbakad pizza med chili och lufttorkad skinka

Inbakad pizza med chili och lufttorkad skinka

Detta är ett recept på en inbakad pizza av calzonetyp som innehåller lufttorkad skinka (ofta kallat för prosciutto), tomater och chili. Alltså en liten variant på den vanliga inbakade pizzan som vi kan beställa på pizzerior.

Rustik pizza med cheddar & bacon

Rustik pizza med cheddar & bacon

Denna pizza ser lite annorlunda ut jämfört med de vanliga pizzorna som vi träffar på. Den liknar i det närmaste en paj. Dock är smaken absolut som en pizza och även mycket god. Ingredienserna i denna pizza är till stor del cheddarost och bacon.

Så ifall du vill bjuda på en pizza som ser lite annorlunda ut kan detta utan tvekan vara ett intressant alternativt.

Vegetarisk deep-dish pizza med fetaost

Vegetarisk deep-dish pizza med fetaost

Det här är ett recept för dig som vill köra på det vegetariska spåret och hoppa över kött. Man kan fylla en deep-dish pizza med nästan vad som helst men denna gång blir det paprika, purjolök och soltorkade tomater. Dessutom mozzarella och rikligt med tomatsås. Ovanpå ligger det lite god fetaost för mer smak.

Deep-dish pizza med korvsås och mozzarella

Deep-dish pizza med korvsås och mozzarella

Här får du receptet på en god deep-dish pizza. Det är en typ av pizza som kom till i Chicago och som tillagas i en panna eller form med höga kanter. Det blir lite som en paj med god pizzafyllning då pizzan får en tjockare botten och stora mumsiga kanter.

Den här pizzan innehåller en god tomat- och korvsås och mycket ost i form av mozzarella och parmesan.

Inbakad pizza med svampfyllning

Inbakad pizza med svampfyllning

Att göra en inbakad pizza eller calzone som det även kallas är ofta ett spännande alternativ. Det uppstår vissa problem så som att man måste vara noga med att toppen av degen inte blir klar för tidigt. Fördelen är att du får en pizza som ofta blir mycket saftig. Detta då vätskan inte försvinner utan håller sig kvar inne i pizzan.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630