Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med oliver:

Zucchinipizza

Detta är en pizza för dig som gillar zucchini. Dessa pizzor passar även bra att göra lite mindre och ha som tilltugg, men om du är sugen passar den självklart lika bra som en middag.

Pizza m. soltorkade tomater, oliver och skinka

Här är receptet på en trevlig pizza som fokuserar på fina ingredienser så som lufttorkad skinka, soltorkade tomater och oliver. Dessutom champinjoner där du gärna kan använda färska men det funkar även med sådana på burk. Smakkombinationen är inte alls dum och ingredienserna känns lite roligare än det gamla vanliga.

Pizza m. tonfisk, oliver och fetaost

Tonfisk är ett billigt pålägg som kan vara gott på pizza. Just den här hemmagjorda pizzan har en del trevliga ingredienser som gör den lite roligare än de billigaste alternativen. Den har t ex oliver och fetaost och sen även god mozzarella.

Vegetarisk panpizza m. oliver

Antingen äter man inte kött alls eller är bara sugen på en måltid som inte innehåller något kött. Ofta tänker man då inte på pizza som ett alternativ men som detta recept visar är det inga problem att få ihop en intressant pizza utan något kött. På pizzan här finner du exempelvis oliver, svamp, lök och paprika

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629