Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med ost:

fotbollspizza

När du bara vill kolla in fotbollsmatchen på tv, käka pizza och dricka öl så måste du ha en riktigt schysst pizza för detta. Den här pizzan kallar vi för fotbollspizza då den passar super när man hejar på sitt favoritlag i soffan med ett par öl på kylning. Den har många ingredienser, mycket smak, lite hetta och mycket ost och nachos på toppen. Kan det bli bättre?

vegetarisk pizza m ruccola och svamp

Pizza behöver inte ha kött för att vara god. Det vet redan alla ni vegetarianer säkert. Den här pizzan är enkel men ändå väldigt god då den har smakrika ingredienser som gör att man inte saknar köttet alls. Toppingen består av champinjoner, soltorkade tomater, rödlök och ruccola som strös på efter att pizzan har gräddats klart.

Fullkornspizza med kyckling och hallon

Här har vi en lite ovanlig pizza även om den inte är speciellt konstig egentligen. Att ha kyckling på en pizza är t ex väldigt vanligt och för att få ihop smakerna har man här lagt på hallon istället för något vanligare pålägg.

Bacon och äggpizza

Detta är en lite annorlunda pizza då den har två sorters ostar och sedan både bacon och ägg. Då vi vet att bacon gör allt godare så måste det ju betyda att denna pizza är extremt god. Pizzan har även inte den klassiska tomatsåsen utan här är det bara ett litet lager med creme fraiche i botten.

Zucchinipizza

Detta är en pizza för dig som gillar zucchini. Dessa pizzor passar även bra att göra lite mindre och ha som tilltugg, men om du är sugen passar den självklart lika bra som en middag.

hawaii

Köttfärs är något som passar riktigt bra på pizza även om det kanske inte är det allra första som man tänker på. Därför presenterar vi här ett recept som har en liten mexikansk touch.

hawaii

I Sverige äter vi oftast tunna pizzor men det finns många andra typer som även de är goda. Detta är ett sådant recept. En variant av Chicago-style pizza vilket är en deep-dish pizza.

Pizza med spenat och ricotta och lök

En vegetarisk pizza för dig som är en fan av spenat kommer här. Det är ett ganska enkelt pizzarecept då det bara är spenat, lök och ricottaost på. Den är smidig att tillaga och den är som sagt vegetarisk så den funkar för dig som inte äter kött.

Pizza m. soltorkade tomater, oliver och skinka

Här är receptet på en trevlig pizza som fokuserar på fina ingredienser så som lufttorkad skinka, soltorkade tomater och oliver. Dessutom champinjoner där du gärna kan använda färska men det funkar även med sådana på burk. Smakkombinationen är inte alls dum och ingredienserna känns lite roligare än det gamla vanliga.

hawaii

I grund och botten är detta ett recept på en vanlig enkelt salamipizza. Det vi har gjort här aär att byta ut den vanliga hårda rivna osten mot en blandning av mozzarella och ricotta. Detta gör att pizzan får en lite annorlunda smak som är klart intressant.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629