Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med oxfilé:

Oxfilépizza m.  svamp, mozzarella och ricotta

Av alla pizzor är kanske den med oxfilé en av de allra lyxigaste. Det finns en del olika varianter man kan göra men många av dem har bearnaisesås på, vilket vi tänkte hoppa över här. Den här pizzan har istället ganska mycket ost i form av både ricotta, mozzarella och parmesan.

Oxfilépizza med bacon, lök och bearnaisesås

Pizzor med oxfilé finns det inte riktigt lika många av som pizzor med t ex skinka, vilket inte är så konstigt. En bra kombination på pizza brukar vara oxfilé och bearnaisessås och det är det även på den här pizzan. Denna pizza har ganska många olika pålägg, vilket passar dem som gillar en pizza med mycket på och många smaker. Det är definitivt en matig pizza.

Pizza med oxfilé och bearnaise

Här har du receptet på en lite lyxigare pizza med oxfilé och bearnaise och dessutom lite paprika och lök. Det är en pizza som funkar för den som vill göra en god hemlagad pizza till sig själv en mörk kväll eller för den som vill bjuda grannarna på något festligt.

Lägg på oxfiléerna hela på pizzan (alternativt dela i mindre bitar och fördela) med en klick god bearnaise på varje och servera det hela med en sallad. Den här pizzan är även utan ost så den är inte så farligt fet.

Pizza med oxfilé och champinjoner

Oxfilé kan vara ett bra pålägg på pizza av många olika skäl. För det första går det att piffa upp en pizza en hel del genom att hoppa över skinkan och istället lägga på något lite mer intressant så som lax eller oxfilé. För det andra kan man skapa en något nyttigare pizza.

Ifall man vill går det bra att byta ut den vanliga pizzadegen mot en speciell LCHF-pizzadeg och då faller hela pizzan inom ramen för LCHF och kan mumsas av dem som följer denna diet.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5735
  5630