Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Panpizza med tacokyckling

Panpizza med tacokyckling

Taco är gott men om du inte vill göra med köttfärs kan du istället använda dig av kyckling. Det funkar på i princip samma sätt bara att man steker kycklingen med tacokrydda. Den här pizzan är en panpizza med tjock god botten som tillagas i t ex en stor stekpanna eller ugnsform.

Ostpanpizza med lufttorkad skinka

Ostpanpizza med lufttorkad skinka

Panpizzor har tjock fluffig botten och pålägget kan så klart variera. Panpizza med ost är mumsigt i sig men det går att slänga på ganska många olika saker för att göra den ännu godare. På den här pizzan har vi även lagt på lufttorkad skinka. Skinkan bidrar med en god sälta. Det går givetvis att byta ut skinkan mot t ex salami eller vad man nu är sugen på.

Panpizza m. korv och paprika

Panpizza m. korv och paprika

Detta är definitivt en pizza som går på linjen att less is more. I grund och botten är det en panpizza med i princip bara korv och paprika på utöver den vanliga såsen och osten. Men tillsammans får dessa ihop en smak som är mycket trevlig.

Så ifall du vill ha en pizza där du inte behöver lägga ner någon större energi på innehållet på toppen är detta ett alternativ för dig. Hur mycket styrka du vill ha på pizzan bestämmer du till stor del genom valet av korv. Det passar bra med både en mildare eller starkare korv.

Vegetarisk panpizza m. oliver

Vegetarisk panpizza m. oliver

Antingen äter man inte kött alls eller är bara sugen på en måltid som inte innehåller något kött. Ofta tänker man då inte på pizza som ett alternativ men som detta recept visar är det inga problem att få ihop en intressant pizza utan något kött. På pizzan här finner du exempelvis oliver, svamp, lök och paprika

Panpizza m. rökt lax och spenat

Panpizza m. rökt lax och spenat

Här presenterar vi ett recept på en pizza med rökt lax och spenat. Pizzan är en panpizza så detta är alltså en pizza för dig som dels gillar lax och spenat men som även vill ha en lite tjockare botten.

På toppen av pizzan hittar du sedan mozzarellaost som ger pizzan en fin saftighet. Lite ovanligt med denna pizza är att det inte finns med någon tomatsås.

Klassisk ostpanpizza

Klassisk ostpanpizza

Detta är ett recept på en otroligt enkel form av pizza. Antingen äter man den som den bara är eftersom man gillar enkla pizzor. Alternativt går den bra att använda som en grund att bygga vidare på. I princip kan du lägga på vad som helst som just du gillar, något som är en av de stora fördelarna med just pizza.

Panpizza m. entrecote & champinjoner

Panpizza m. entrecote & champinjoner

Detta är ett recept på en panpizza med entrecote och champinjoner på. Därmed kommer pizzan tillhöra gruppen mäktiga pizzor. Så du som väljer att göra denna pizza kan med stor säkerhet känna att du kommer att bli mätt så de räcker.

Panpizza med vitlökskorv

Panpizza med vitlökskorv

Här är en panpizza för dig som vill testa en chicago-style pizza. Det är en pizza med höga kanter (typ en deep dish pizza). Den liknar lite en paj till formen. Den har mycket ost och tomatsås och just den här varianten har även en stark vitlökskorv också.

Det här är en pizza som ger mycket mat och som är enkel att göra när man vill fixa kvällsmat till en stor hungrig familj. Du kan välja på att göra flera pizzor eller att en rejält stor i en långpanna.

Taco panpizza

Taco panpizza

Om en pizza ska ha en tjock botten eller ej är alltid en stor fråga. Denna pizza är absolut för dig som gillar tjocka bottnar. Ovanpå ligger det sedan ingredienser som gör att pizzan kommer att få en smak som starkt förknippas med den svenska favoriten tacos.

Detta är en pizza som du enkelt kan göra stark genom att välja en chilifrukt med mycket sting och stark tacosås. Gillar du inte så mycket styrka är detta också lätt att fixa.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Dela det här receptet

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630