Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med paprika:

hawaii

Köttfärs är något som passar riktigt bra på pizza även om det kanske inte är det allra första som man tänker på. Därför presenterar vi här ett recept som har en liten mexikansk touch.

Pizza m. pesto, kyckling, paprika och svamp

Det här receptet ersätter den klassiska pizzasåsen med pesto. Du hoppar alltså över tomatsås och lägger på ett lager med din favoritpesto på pizzabottnen och övrig topping är sedan kyckling, paprika, lök och färska champinjoner. Detta är ett smalt alternativ för dig som gillar pizza men vill göra något lite annorlunda.

Pizza med köttfärssås, räkor och paprika

Det här är en variant på en pizza som ofta syns i menyer hos pizzerian. Den har köttfärssås och räkor som standard men det här receptet har också paprika vilket passar bra till. Det är en ganska matig pizza som man blir mätt och nöjd av.

Kycklingpizza med pesto

Här presenterar vi ett recept på en kyckling- o pestopizza. Utöver detta är det inte speciellt många ingredienser på pizzan vilket heller inte behövs då de smakerna kommer fram på ett bra vis till stor del tack vare enkelheten.

Pizza med oxfilé och bearnaise

Här har du receptet på en lite lyxigare pizza med oxfilé och bearnaise och dessutom lite paprika och lök. Det är en pizza som funkar för den som vill göra en god hemlagad pizza till sig själv en mörk kväll eller för den som vill bjuda grannarna på något festligt.

Lägg på oxfiléerna hela på pizzan (alternativt dela i mindre bitar och fördela) med en klick god bearnaise på varje och servera det hela med en sallad. Den här pizzan är även utan ost så den är inte så farligt fet.

Pizza med räkor och tonfisk

Här har du en ganska lätt pizza med både räkor och tonfisk och sen dessutom lite lurjolök och paprika. Den här pizzan är ganska mager så den funkar även om du räknar kalorier. Pizza kan vara nyttigt och det här receptet är ett bevis på att det kan vara gott och smalt på samma gång.

Panpizza med tacokyckling

Taco är gott men om du inte vill göra med köttfärs kan du istället använda dig av kyckling. Det funkar på i princip samma sätt bara att man steker kycklingen med tacokrydda. Den här pizzan är en panpizza med tjock god botten som tillagas i t ex en stor stekpanna eller ugnsform.

Pizza med vitlöksmarinerade räkor

Räkor kan man med fördel ha på pizzan och den här pizzan tar det hela ett litet steg längre genom att marinera räkorna i en god vitlöksmarinad. Förutom det ska du även lägga på lite lök, paprika och champinjoner.

Detta är en pizza man med fördel planerar lite i förväg eftersom räkorna helst ska ligga över natten i marinaden. Då får de riktigt mycket smak. Du ska så klart vara förtjust i vitlök om detta ska vara nåt för dig.

Köttfärspizza med paprika

Köttfärspizza är riktigt enkelt att göra men samtidigt gott. Det kanske inte är den festligaste pizzan men funkar perfekt en vardagskväll när man är hungrig och vill laga något smidigt. Om man vill kan man även piffa till den med ytterligare pålägg och skapa något mer spännande.

Detta recept är ett bra grundrecept plus att vi har slängt på lite god paprika för ytterligare smak. Du kan givetvis slänga på fler saker eller byta paprikan mot något annat.

Pizza m. kyckling, ananas och jordnötter

På en pizza kan man lägga på i princip vad som helst. Det är bara en fråga ifall man själv gillar det eller ej. Här har vi därför ett recept på en pizza med många olika smaker som tillsammans blir en klart intressant smakupplevelse.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5735
  5629