Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med pesto:

Pizza m. pesto, kyckling, paprika och svamp

Det här receptet ersätter den klassiska pizzasåsen med pesto. Du hoppar alltså över tomatsås och lägger på ett lager med din favoritpesto på pizzabottnen och övrig topping är sedan kyckling, paprika, lök och färska champinjoner. Detta är ett smalt alternativ för dig som gillar pizza men vill göra något lite annorlunda.

Kycklingpizza med pesto

Här presenterar vi ett recept på en kyckling- o pestopizza. Utöver detta är det inte speciellt många ingredienser på pizzan vilket heller inte behövs då de smakerna kommer fram på ett bra vis till stor del tack vare enkelheten.

Pestopizza

Gillar du pesto är detta verkligen en pizza för dig. En mycket enkel pizza men som vi alla vet behöver det inte på något vis bli godare bara för att du lägger på fler ingredienser.

Skulle du även använda dig av en färdig deg är denna måltid klar på några snabba minuter. Även om vi här i receptet har använt oss av en annan deg.

hawaii

Detta är en pizza för dig som gillar salami och pesto. Då det är ganska få olika ingredienser på pizzan är det en dels enkel och även snabb pizza att slänga ihop.

I vårt exempel här hade vi röd pesto men det går självklart bra med vilken annan typ som helst. När det kommer till salamin gäller samma sak då det bara är att välja den som känns godast för just dig.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Dela det här receptet

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629