Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Enkel tomatsås

Enkel tomatsås

Har man glömt bort att tomatsås ska göras eller bara är sugen på att slänga ihop något riktigt snabbt är detta en sås som absolut passar att göra. Det är få ingredienser och de behöver inte koka ihop under någon längre tid.

Kebabsås på yoghurt

Kebabsås på yoghurt

Enligt många är kebabsåsen som man får på pizzorna i trakten av Jönköping den allra bästa i landet. Receptet på denna så är en väl bevarad hemlighet. Här har vi iaf ett recept som försöker efterhärma denna mycket goda sås.

Grundrecept korvsås

Grundrecept korvsås

Korvsås är en typ av pizzasås som i grunden är lik vanlig pizzasås men den innehåller även lite kryddig korv. Du kan använda vilken typ av korv du vill men i originalreceptet ska det helst vara italiensk korv eller grovmalen fläskkorv med örter.

Hemmagjord pesto

Hemmagjord pesto

Pesto köper man ofta på burk men det är faktiskt ganska smidigt att göra det själv. Pesto som sedan passar mycket bra på många olika pizzor. Får du rester över av såsen kan du förvara denna i kylen under cirka en vecka eller enkelt frysa in den för senare användning.

Grundrecept pizzasås

Grundrecept pizzasås

Här har vi ett bra grundrecept som du kan använda till en pizzasås. Detta enkla recept fungerar bra till de allra flesta olika pizzorna.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629