Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med räkor:

hawaii

En väldigt enkel och lättlagad skaldjurspizza som inte tar speciellt lång tid att tillaga. Du som gillar skaldjur får en mängd olika mumsigheter på pizzan utan att det krävs nån större mängd jobb. Det är både gott och snabbt att få till om man vill ha en lite roligare pizza.

Pizza med köttfärssås, räkor och paprika

Det här är en variant på en pizza som ofta syns i menyer hos pizzerian. Den har köttfärssås och räkor som standard men det här receptet har också paprika vilket passar bra till. Det är en ganska matig pizza som man blir mätt och nöjd av.

Pizza m. champinjoner, bacon och räkor

Här kommer ytterligare ett ganska enkelt men gott recept på en pizza med bacon, räkor och champinjoner. Det är en bra pizza till vardags om man råkar ha lite frysta räkor och ett paket bacon hemma. Givetvis får man gärna ta färska räkor om man så vill och även champinjonerna kan antingen vara på burk eller färska.

Pizza m. räkor, skinka och lök

Här har vi receptet på en enkel men god pizza som har några väldigt vanliga ingredienser. Den toppas helt enkelt med räkor, skinka och lök. Detta är ett bra alternativ för dig som vill ha en ganska enkel pizza i stil med Capricciosa men som är sugen på att piffa till den med goda räkor.

Pizza m. skinka, räkor, frukt och curry

Gillar du frukt på pizzan kan detta vara något för dig. Här har du nämligen både ananas och banan men sedan även andra klassiska ingredienser som skinka och räkor. Utöver detta är det även curry så det blir lite god orientalisk smak med sting i. Det händer definitivt en del på den här pizzan men resultatet blir inte alls dumt.

Pizza med räkor och tonfisk

Här har du en ganska lätt pizza med både räkor och tonfisk och sen dessutom lite lurjolök och paprika. Den här pizzan är ganska mager så den funkar även om du räknar kalorier. Pizza kan vara nyttigt och det här receptet är ett bevis på att det kan vara gott och smalt på samma gång.

Pizza med vitlöksmarinerade räkor

Räkor kan man med fördel ha på pizzan och den här pizzan tar det hela ett litet steg längre genom att marinera räkorna i en god vitlöksmarinad. Förutom det ska du även lägga på lite lök, paprika och champinjoner.

Detta är en pizza man med fördel planerar lite i förväg eftersom räkorna helst ska ligga över natten i marinaden. Då får de riktigt mycket smak. Du ska så klart vara förtjust i vitlök om detta ska vara nåt för dig.

Quattro Stagioni

Quattro Stagioni är en klassisk pizza som många gillar. Quattro Stagioni står för "de fyra årstiderna" och pizzan har ingredienser som representerar de olika årstiderna. Dessa ingredienser är champinjoner, räkor, musslor och skinka. Vilken ingrediens som paras ihop med vilken årstid är aningen oklart.

I mitten av pizzan placeras ofta ett kronärtskockshjärta. Det är givetvis valfritt att skippa om man vill. Här får du ett ganska okomplicerat recept på en Quattro Stagioni.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629