Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med salami:

hawaii

I grund och botten är detta ett recept på en vanlig enkelt salamipizza. Det vi har gjort här aär att byta ut den vanliga hårda rivna osten mot en blandning av mozzarella och ricotta. Detta gör att pizzan får en lite annorlunda smak som är klart intressant.

Enkel salamipizza med lök

Ibland kan det vara gott med en pizza med en massa ingredienser och ibland är det istället trevligare med något enkelt. Detta är en pizza i den enkla skolan då påläggen egentligen bara är ost, lök och salami. Gott blir det iaf.

Pizza m. salami och aprikos

Ett intressant och lite ovanlig kombination när det gäller ingredienser på en pizza. Men som så ofta kan det där lite ovanliga också vara gott. I receptet här har vi aprikoser på men ifall du önskar går det självklart att byta ut mot annat som exempelvis plommon.

mexikansk pizza

Denna pizza passar dig som gillar lite styrka på maten. Smakerna och namnet gör att tankarna utan tvekan går till Mexiko då det flesta av ingredienserna har länkar dit. Exempelvis hittar du salami, paprika, chili och lök på denna pizza.

Även om det är ganska många ingredienser på pizzan tar den inte någon större tid att göra. Det är inte frågan om någon tillagning utan bara att hacka upp och sedan lägga på pizzan.

hawaii

Detta är en pizza för dig som gillar salami och pesto. Då det är ganska få olika ingredienser på pizzan är det en dels enkel och även snabb pizza att slänga ihop.

I vårt exempel här hade vi röd pesto men det går självklart bra med vilken annan typ som helst. När det kommer till salamin gäller samma sak då det bara är att välja den som känns godast för just dig.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629