Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med sallad:

hawaii

Pumpa tillhör inte de vanligaste sakerna för oss svenskar att använda i maten. Men detta är något vi kanske ska försöka ändra på. Här kommer iaf ett pizzarecept med just pumpa och chorizo som huvudsmakbärare.

Enkel kebabpizza med sallad

Kebabpizzor är väldigt populärt i detta land vilket inte är speciellt konstigt med tanke på den goda smaken. Här presenterar vi ett förhållandevis enkelt recept på kebabpizza även om det är mycket på den. Såsen är en hemmagjord variant av kebabsåsen som man kan hitta i Jönköping som av de flesta anses vara den allra bästa.

Kycklingpizza med ruccola

Ett ganska enkelt recept på ett pizza med kyckling och ruccola som huvudingredienser. Sedan tillkommer det även champinjoner och bacon för att ge pizzan en total smakupplevelse som ligger en nivå högre.

Kantarellpizza med lufttorkad skinka

Det här är en ganska smal pizza med goda kantareller, lufttorkad skinka och västerbottensost. Pizzadegen är en dinkeldeg som är lite nyttigare men fortfarande god. Den har ingen tomatsås vilket är lite ovanligt. När du ska servera pizzan slänger du även på lite färsk och frisk ruccola.

GI-pizza med kyckling och soltorkade tomater

Det som gör den här pizzan till en GI-pizza är egentligen bara att den har en GI-deg istället för en vanlig pizadeg. Det är en deg gjord på dinkelmjöl. Utöver detta tillagas pizzan precis som vanligt och det går att ha på vad som helst.

Just denna pizza har kyckling, en massa god ost och soltorkade tomater, ruccola och pinjenötter som topping.

Pizza med oxfilé och champinjoner

Oxfilé kan vara ett bra pålägg på pizza av många olika skäl. För det första går det att piffa upp en pizza en hel del genom att hoppa över skinkan och istället lägga på något lite mer intressant så som lax eller oxfilé. För det andra kan man skapa en något nyttigare pizza.

Ifall man vill går det bra att byta ut den vanliga pizzadegen mot en speciell LCHF-pizzadeg och då faller hela pizzan inom ramen för LCHF och kan mumsas av dem som följer denna diet.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630