Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med sås:

fotbollspizza

När du bara vill kolla in fotbollsmatchen på tv, käka pizza och dricka öl så måste du ha en riktigt schysst pizza för detta. Den här pizzan kallar vi för fotbollspizza då den passar super när man hejar på sitt favoritlag i soffan med ett par öl på kylning. Den har många ingredienser, mycket smak, lite hetta och mycket ost och nachos på toppen. Kan det bli bättre?

Pizza med pancetta, fikon och brie

Detta kanske inte är de ingredienser som man först av tänker på när det gäller pizza men det ändrar inte faktumet att det blir en intressant pizza av det hela. Pizzan i sig är mycket enkel att göra så det är ett klart tips att testa.

Pizza med köttfärssås, räkor och paprika

Det här är en variant på en pizza som ofta syns i menyer hos pizzerian. Den har köttfärssås och räkor som standard men det här receptet har också paprika vilket passar bra till. Det är en ganska matig pizza som man blir mätt och nöjd av.

Pizza m. fläskfilé, ägg och bearnaisesås

Detta är en mycket intressant pizza där påläggen består av fläskfilé, ägg och bearnaisesås. Dessa ingredienser gör att man skulle kunna kalla pizzan för en lite lyxigare variant om man är så sugen. Speciellt då om du skulle göra din egna sås och lägga på. Sen ska det ju klart sägas att detta inte är något du alls behöver göra utan sås som är köpt färdig eller i pulverform passar också bra.

Pizza m. fläskfilé, skinka & bearnaisesås

Det är inte speciellt vanligt att vi har fläskfilé på våra pizzor. Men även om det inte tillhör de vanligaste ingredienserna att ha på så ändrar det inte faktumet att det kan vara mycket gott. Här har vi ett recept som kombinerar köttet med skinka, champinjoner och bearnaisesås.

Enkel tomatsås

Har man glömt bort att tomatsås ska göras eller bara är sugen på att slänga ihop något riktigt snabbt är detta en sås som absolut passar att göra. Det är få ingredienser och de behöver inte koka ihop under någon längre tid.

Oxfilépizza med bacon, lök och bearnaisesås

Pizzor med oxfilé finns det inte riktigt lika många av som pizzor med t ex skinka, vilket inte är så konstigt. En bra kombination på pizza brukar vara oxfilé och bearnaisessås och det är det även på den här pizzan. Denna pizza har ganska många olika pålägg, vilket passar dem som gillar en pizza med mycket på och många smaker. Det är definitivt en matig pizza.

Pizza med oxfilé och bearnaise

Här har du receptet på en lite lyxigare pizza med oxfilé och bearnaise och dessutom lite paprika och lök. Det är en pizza som funkar för den som vill göra en god hemlagad pizza till sig själv en mörk kväll eller för den som vill bjuda grannarna på något festligt.

Lägg på oxfiléerna hela på pizzan (alternativt dela i mindre bitar och fördela) med en klick god bearnaise på varje och servera det hela med en sallad. Den här pizzan är även utan ost så den är inte så farligt fet.

Pizza m. snabblagad köttfärssås o lök

Köttfärssås tar ofta lång tid att göra men om man tar några genvägar går det att slänga ihop en god sådan sås på en relativt kort tid. Såsen som vi här har passar perfekt till en enkel och god pizza. För att ge ytterligare lite smak har vi även lagt på lök.

Enkel kebabpizza med sallad

Kebabpizzor är väldigt populärt i detta land vilket inte är speciellt konstigt med tanke på den goda smaken. Här presenterar vi ett förhållandevis enkelt recept på kebabpizza även om det är mycket på den. Såsen är en hemmagjord variant av kebabsåsen som man kan hitta i Jönköping som av de flesta anses vara den allra bästa.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630