Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med skinka:

Pizza med pancetta, fikon och brie

Detta kanske inte är de ingredienser som man först av tänker på när det gäller pizza men det ändrar inte faktumet att det blir en intressant pizza av det hela. Pizzan i sig är mycket enkel att göra så det är ett klart tips att testa.

Pizza m. soltorkade tomater, oliver och skinka

Här är receptet på en trevlig pizza som fokuserar på fina ingredienser så som lufttorkad skinka, soltorkade tomater och oliver. Dessutom champinjoner där du gärna kan använda färska men det funkar även med sådana på burk. Smakkombinationen är inte alls dum och ingredienserna känns lite roligare än det gamla vanliga.

Pizza m. räkor, skinka och lök

Här har vi receptet på en enkel men god pizza som har några väldigt vanliga ingredienser. Den toppas helt enkelt med räkor, skinka och lök. Detta är ett bra alternativ för dig som vill ha en ganska enkel pizza i stil med Capricciosa men som är sugen på att piffa till den med goda räkor.

Pizza m. fläskfilé, skinka & bearnaisesås

Det är inte speciellt vanligt att vi har fläskfilé på våra pizzor. Men även om det inte tillhör de vanligaste ingredienserna att ha på så ändrar det inte faktumet att det kan vara mycket gott. Här har vi ett recept som kombinerar köttet med skinka, champinjoner och bearnaisesås.

Pizza m. skinka, räkor, frukt och curry

Gillar du frukt på pizzan kan detta vara något för dig. Här har du nämligen både ananas och banan men sedan även andra klassiska ingredienser som skinka och räkor. Utöver detta är det även curry så det blir lite god orientalisk smak med sting i. Det händer definitivt en del på den här pizzan men resultatet blir inte alls dumt.

Ostpanpizza med lufttorkad skinka

Panpizzor har tjock fluffig botten och pålägget kan så klart variera. Panpizza med ost är mumsigt i sig men det går att slänga på ganska många olika saker för att göra den ännu godare. På den här pizzan har vi även lagt på lufttorkad skinka. Skinkan bidrar med en god sälta. Det går givetvis att byta ut skinkan mot t ex salami eller vad man nu är sugen på.

Quattro Stagioni

Quattro Stagioni är en klassisk pizza som många gillar. Quattro Stagioni står för "de fyra årstiderna" och pizzan har ingredienser som representerar de olika årstiderna. Dessa ingredienser är champinjoner, räkor, musslor och skinka. Vilken ingrediens som paras ihop med vilken årstid är aningen oklart.

I mitten av pizzan placeras ofta ett kronärtskockshjärta. Det är givetvis valfritt att skippa om man vill. Här får du ett ganska okomplicerat recept på en Quattro Stagioni.

Pizza m. äpple och skinka

Äpple tillhör inte de vanligaste sakerna att ha på en pizza. Detta betyder dock inte att smaken blir dåligt på något vis utan det kan vara tvärt om. Detta recept är på en enkel pizza med skinka och äpple.

Inbakad pizza med chili och lufttorkad skinka

Detta är ett recept på en inbakad pizza av calzonetyp som innehåller lufttorkad skinka (ofta kallat för prosciutto), tomater och chili. Alltså en liten variant på den vanliga inbakade pizzan som vi kan beställa på pizzerior.

Inbakad pizza med svampfyllning

Att göra en inbakad pizza eller calzone som det även kallas är ofta ett spännande alternativ. Det uppstår vissa problem så som att man måste vara noga med att toppen av degen inte blir klar för tidigt. Fördelen är att du får en pizza som ofta blir mycket saftig. Detta då vätskan inte försvinner utan håller sig kvar inne i pizzan.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630