Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med spenat:

Pizza med spenat och ricotta och lök

En vegetarisk pizza för dig som är en fan av spenat kommer här. Det är ett ganska enkelt pizzarecept då det bara är spenat, lök och ricottaost på. Den är smidig att tillaga och den är som sagt vegetarisk så den funkar för dig som inte äter kött.

Inbakad pizza med svampfyllning

Att göra en inbakad pizza eller calzone som det även kallas är ofta ett spännande alternativ. Det uppstår vissa problem så som att man måste vara noga med att toppen av degen inte blir klar för tidigt. Fördelen är att du får en pizza som ofta blir mycket saftig. Detta då vätskan inte försvinner utan håller sig kvar inne i pizzan.

Panpizza m. rökt lax och spenat

Här presenterar vi ett recept på en pizza med rökt lax och spenat. Pizzan är en panpizza så detta är alltså en pizza för dig som dels gillar lax och spenat men som även vill ha en lite tjockare botten.

På toppen av pizzan hittar du sedan mozzarellaost som ger pizzan en fin saftighet. Lite ovanligt med denna pizza är att det inte finns med någon tomatsås.

Pizza med lax, spenat och fetaost

Pizza kan vara både smalt och lyxigt. Om man bara lägger på rätt saker kan det bli ganska fettsnålt och nyttigt och dessutom riktigt gott. Vill du göra en pizza med lax kan det här receptet med spenat och feta vara ett intressant alternativ.

Genom att lägga på lax får du en lite lyxigare pizza. Barnen kanske inte alltid gillar den men den passar perfekt när man vill bjuda på något som är enkelt att göra men ändå lite festligare.

Pizza m. spenat och ägg

Gillar du spenat och ägg är detta en intressant pizza att testa. Här ersätter nämligen en spenatröra den vanliga tomatsås. Efter detta lägger man på ett ägg som får gräddas i ugnen.

Detta är ett litet annorlunda recept jämfört med de vanliga pizzorna som vi stöter på. Men detta hindrar inte pizzan från att vara god.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629