Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med svamp:

vegetarisk pizza m ruccola och svamp

Pizza behöver inte ha kött för att vara god. Det vet redan alla ni vegetarianer säkert. Den här pizzan är enkel men ändå väldigt god då den har smakrika ingredienser som gör att man inte saknar köttet alls. Toppingen består av champinjoner, soltorkade tomater, rödlök och ruccola som strös på efter att pizzan har gräddats klart.

hawaii

I Sverige äter vi oftast tunna pizzor men det finns många andra typer som även de är goda. Detta är ett sådant recept. En variant av Chicago-style pizza vilket är en deep-dish pizza.

Pizza m. pesto, kyckling, paprika och svamp

Det här receptet ersätter den klassiska pizzasåsen med pesto. Du hoppar alltså över tomatsås och lägger på ett lager med din favoritpesto på pizzabottnen och övrig topping är sedan kyckling, paprika, lök och färska champinjoner. Detta är ett smalt alternativ för dig som gillar pizza men vill göra något lite annorlunda.

Pizza m. soltorkade tomater, oliver och skinka

Här är receptet på en trevlig pizza som fokuserar på fina ingredienser så som lufttorkad skinka, soltorkade tomater och oliver. Dessutom champinjoner där du gärna kan använda färska men det funkar även med sådana på burk. Smakkombinationen är inte alls dum och ingredienserna känns lite roligare än det gamla vanliga.

Pizza m. champinjoner, bacon och räkor

Här kommer ytterligare ett ganska enkelt men gott recept på en pizza med bacon, räkor och champinjoner. Det är en bra pizza till vardags om man råkar ha lite frysta räkor och ett paket bacon hemma. Givetvis får man gärna ta färska räkor om man så vill och även champinjonerna kan antingen vara på burk eller färska.

Oxfilépizza m.  svamp, mozzarella och ricotta

Av alla pizzor är kanske den med oxfilé en av de allra lyxigaste. Det finns en del olika varianter man kan göra men många av dem har bearnaisesås på, vilket vi tänkte hoppa över här. Den här pizzan har istället ganska mycket ost i form av både ricotta, mozzarella och parmesan.

Kycklingpizza med pesto

Här presenterar vi ett recept på en kyckling- o pestopizza. Utöver detta är det inte speciellt många ingredienser på pizzan vilket heller inte behövs då de smakerna kommer fram på ett bra vis till stor del tack vare enkelheten.

Pizza m. fläskfilé, skinka & bearnaisesås

Det är inte speciellt vanligt att vi har fläskfilé på våra pizzor. Men även om det inte tillhör de vanligaste ingredienserna att ha på så ändrar det inte faktumet att det kan vara mycket gott. Här har vi ett recept som kombinerar köttet med skinka, champinjoner och bearnaisesås.

Oxfilépizza med bacon, lök och bearnaisesås

Pizzor med oxfilé finns det inte riktigt lika många av som pizzor med t ex skinka, vilket inte är så konstigt. En bra kombination på pizza brukar vara oxfilé och bearnaisessås och det är det även på den här pizzan. Denna pizza har ganska många olika pålägg, vilket passar dem som gillar en pizza med mycket på och många smaker. Det är definitivt en matig pizza.

Pizza med vitlöksmarinerade räkor

Räkor kan man med fördel ha på pizzan och den här pizzan tar det hela ett litet steg längre genom att marinera räkorna i en god vitlöksmarinad. Förutom det ska du även lägga på lite lök, paprika och champinjoner.

Detta är en pizza man med fördel planerar lite i förväg eftersom räkorna helst ska ligga över natten i marinaden. Då får de riktigt mycket smak. Du ska så klart vara förtjust i vitlök om detta ska vara nåt för dig.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5735
  5630