Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med taco:

fotbollspizza

När du bara vill kolla in fotbollsmatchen på tv, käka pizza och dricka öl så måste du ha en riktigt schysst pizza för detta. Den här pizzan kallar vi för fotbollspizza då den passar super när man hejar på sitt favoritlag i soffan med ett par öl på kylning. Den har många ingredienser, mycket smak, lite hetta och mycket ost och nachos på toppen. Kan det bli bättre?

Pizza m. ananas o tacoköttfärs

Taco har blivit en storsäljare i detta land och detta speciellt till fredagsmaten. Oftast äter vi den på samma vi hela tiden men det finns andra goda alternativ. Här har vi nämligen ett pizzarecept med tacoköttfärs, ananas och creme fraiche som kan vara ett trevligt alternativ till den vanliga tacosen.

Tacopizza m. majs, lök och färsk tomat

Taco är något som många gillar och det passar sig väldigt bra med tacokryddad köttfärs även på pizza. Det går att göra en stor mängd olika varianter av tacopizza och den här varianten är ganska enkel. Den har köttfärs med tacosmak, lök, majs och sedan färska tomater ovanpå detta.

Panpizza med tacokyckling

Taco är gott men om du inte vill göra med köttfärs kan du istället använda dig av kyckling. Det funkar på i princip samma sätt bara att man steker kycklingen med tacokrydda. Den här pizzan är en panpizza med tjock god botten som tillagas i t ex en stor stekpanna eller ugnsform.

Taco panpizza

Om en pizza ska ha en tjock botten eller ej är alltid en stor fråga. Denna pizza är absolut för dig som gillar tjocka bottnar. Ovanpå ligger det sedan ingredienser som gör att pizzan kommer att få en smak som starkt förknippas med den svenska favoriten tacos.

Detta är en pizza som du enkelt kan göra stark genom att välja en chilifrukt med mycket sting och stark tacosås. Gillar du inte så mycket styrka är detta också lätt att fixa.

Pizza m. tacoköttfärs och creme fraichesås

Taco är populärt att äta i detta land och speciellt på fredagar. Här är därför en pizza som iaf har delar av de vanliga ingredienserna som även brukar serveras till tacos.

Som en extra krydda serveras denna pizza också med en crème fraiche blandning. En blandning som är mycket enkel att göra och även smakar gott.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Dela det här receptet

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629