Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med tomat:

fotbollspizza

När du bara vill kolla in fotbollsmatchen på tv, käka pizza och dricka öl så måste du ha en riktigt schysst pizza för detta. Den här pizzan kallar vi för fotbollspizza då den passar super när man hejar på sitt favoritlag i soffan med ett par öl på kylning. Den har många ingredienser, mycket smak, lite hetta och mycket ost och nachos på toppen. Kan det bli bättre?

Pizza Puttanesca

Detta är en pizzaversion av det klassiska pastareceptet. Skulle man översätta ordet Puttanesca så blir det horan alltså är detta horans pizza. Anledningen till att pastareceptet heter heter horans spaghetti är lite oklar och det är inget vi behöver fundera på här.

Pizza med pancetta, fikon och brie

Detta kanske inte är de ingredienser som man först av tänker på när det gäller pizza men det ändrar inte faktumet att det blir en intressant pizza av det hela. Pizzan i sig är mycket enkel att göra så det är ett klart tips att testa.

vegetarisk pizza m ruccola och svamp

Pizza behöver inte ha kött för att vara god. Det vet redan alla ni vegetarianer säkert. Den här pizzan är enkel men ändå väldigt god då den har smakrika ingredienser som gör att man inte saknar köttet alls. Toppingen består av champinjoner, soltorkade tomater, rödlök och ruccola som strös på efter att pizzan har gräddats klart.

Pizza m. soltorkade tomater, oliver och skinka

Här är receptet på en trevlig pizza som fokuserar på fina ingredienser så som lufttorkad skinka, soltorkade tomater och oliver. Dessutom champinjoner där du gärna kan använda färska men det funkar även med sådana på burk. Smakkombinationen är inte alls dum och ingredienserna känns lite roligare än det gamla vanliga.

Oxfilépizza m.  svamp, mozzarella och ricotta

Av alla pizzor är kanske den med oxfilé en av de allra lyxigaste. Det finns en del olika varianter man kan göra men många av dem har bearnaisesås på, vilket vi tänkte hoppa över här. Den här pizzan har istället ganska mycket ost i form av både ricotta, mozzarella och parmesan.

Pizza m. kyckling tandoori, rödlök och gurka

Ett pizzarecept för dig som gillar kyckling och som tycker att det indiska köket är intressant. Tandoorikyckling ger mycket smak och det funkar fint även på en pizza och om du även lägger till några ytterligare ingredienser blir det riktigt bra.

Tacopizza m. majs, lök och färsk tomat

Taco är något som många gillar och det passar sig väldigt bra med tacokryddad köttfärs även på pizza. Det går att göra en stor mängd olika varianter av tacopizza och den här varianten är ganska enkel. Den har köttfärs med tacosmak, lök, majs och sedan färska tomater ovanpå detta.

Enkel tomatsås

Har man glömt bort att tomatsås ska göras eller bara är sugen på att slänga ihop något riktigt snabbt är detta en sås som absolut passar att göra. Det är få ingredienser och de behöver inte koka ihop under någon längre tid.

Oxfilépizza med bacon, lök och bearnaisesås

Pizzor med oxfilé finns det inte riktigt lika många av som pizzor med t ex skinka, vilket inte är så konstigt. En bra kombination på pizza brukar vara oxfilé och bearnaisessås och det är det även på den här pizzan. Denna pizza har ganska många olika pålägg, vilket passar dem som gillar en pizza med mycket på och många smaker. Det är definitivt en matig pizza.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629