Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Maffig fotbollspizza med nachos

fotbollspizza

När du bara vill kolla in fotbollsmatchen på tv, käka pizza och dricka öl så måste du ha en riktigt schysst pizza för detta. Den här pizzan kallar vi för fotbollspizza då den passar super när man hejar på sitt favoritlag i soffan med ett par öl på kylning. Den har många ingredienser, mycket smak, lite hetta och mycket ost och nachos på toppen. Kan det bli bättre?

Pizza Puttanesca

Pizza Puttanesca

Detta är en pizzaversion av det klassiska pastareceptet. Skulle man översätta ordet Puttanesca så blir det horan alltså är detta horans pizza. Anledningen till att pastareceptet heter heter horans spaghetti är lite oklar och det är inget vi behöver fundera på här.

Pizza med rostad pumpa och chorizo

hawaii

Pumpa tillhör inte de vanligaste sakerna för oss svenskar att använda i maten. Men detta är något vi kanske ska försöka ändra på. Här kommer iaf ett pizzarecept med just pumpa och chorizo som huvudsmakbärare.

Pizza med pancetta, fikon och brie

Pizza med pancetta, fikon och brie

Detta kanske inte är de ingredienser som man först av tänker på när det gäller pizza men det ändrar inte faktumet att det blir en intressant pizza av det hela. Pizzan i sig är mycket enkel att göra så det är ett klart tips att testa.

Vegetarisk pizza med ruccola och svamp

vegetarisk pizza m ruccola och svamp

Pizza behöver inte ha kött för att vara god. Det vet redan alla ni vegetarianer säkert. Den här pizzan är enkel men ändå väldigt god då den har smakrika ingredienser som gör att man inte saknar köttet alls. Toppingen består av champinjoner, soltorkade tomater, rödlök och ruccola som strös på efter att pizzan har gräddats klart.

Fullkornspizza med kyckling och hallon

Fullkornspizza med kyckling och hallon

Här har vi en lite ovanlig pizza även om den inte är speciellt konstig egentligen. Att ha kyckling på en pizza är t ex väldigt vanligt och för att få ihop smakerna har man här lagt på hallon istället för något vanligare pålägg.

Pizza med ädelost och bacon

ädelost och baconpizza

En god och smakrik pizza med ädelost och bacon som huvudingredienser. Denna pizza har även färska tomater som grund istället för en tomatsås vilket gör den fräsch och väldigt smidig att tillaga och lite knapriga paprikaringar.

Bacon och äggpizza

Bacon och äggpizza

Detta är en lite annorlunda pizza då den har två sorters ostar och sedan både bacon och ägg. Då vi vet att bacon gör allt godare så måste det ju betyda att denna pizza är extremt god. Pizzan har även inte den klassiska tomatsåsen utan här är det bara ett litet lager med creme fraiche i botten.

Zucchinipizza

Zucchinipizza

Detta är en pizza för dig som gillar zucchini. Dessa pizzor passar även bra att göra lite mindre och ha som tilltugg, men om du är sugen passar den självklart lika bra som en middag.

Mexikansk köttfärspizza

hawaii

Köttfärs är något som passar riktigt bra på pizza även om det kanske inte är det allra första som man tänker på. Därför presenterar vi här ett recept som har en liten mexikansk touch.

Sida 1 av 7

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Dela det här receptet

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629