Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Vegetarisk pizza med ruccola och svamp

Sätt betyg på pizzan!
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Betyg 0.00 (0 Röster)
vegetarisk pizza m ruccola och svamp

Ingredienser:

Grund:

Pålägg (2 pizzor):

 • Ca 10 stora färska champinjoner
 • 1 liten burk soltorkade tomater
 • 1 rödlök
 • 100 g ruccolasallad
 • Ca 175 g mozzarella
 • Svartpeppar och salt
 

Pizza behöver inte ha kött för att vara god. Det vet redan alla ni vegetarianer säkert. Den här pizzan är enkel men ändå väldigt god då den har smakrika ingredienser som gör att man inte saknar köttet alls. Toppingen består av champinjoner, soltorkade tomater, rödlök och ruccola som strös på efter att pizzan har gräddats klart.

Det är enkelt att göra god vegetarisk pizza och denna är värd att prova. Den går snabbt att göra då förberedelserna är minimala och den har många smakrika komponenter.

Tillagning

 1. Släng ihop en pizzadeg enligt vårt eller eget recept. Låt den jäsa i lugn och ro.
 2. Kör även igång en tomatsås (testa vår) på ugnen eller hur du nu vill göra den.
 3. Sätt ugnen på 250°.
 4. Ut med degen på en passande ugnsform och kavla den till önskad tjocklek. Här är det mestadels egen smak som avgör, men vill du göra en lite tjockare botten kan det ta lite längre tid innan den är ordentligt gräddad.
 5. Börja med att skölja dina champinjoner noga och skiva dem. Stek dem i lite olja eller margarin på båda sidorna, tills de fått lite färg. Salta och peppra aningen.
 6. Skiva upp en rödlök i lagom storlek. Exempelvis i halva ringar. Gör inte bitarna för tunna då det finns en liten risk att de då blir onödigt torra och brända.
 7. Fiska upp de soltorkade tomaterna ur sin burk med olja och dela dem i lagom stora munsbitar.
 8. Bred ut lite god tomatsås på varje pizzabotten och släng sedan på champinjoner, soltorkade tomater och rödlöken.
 9. Ta din mozzarella och fördela den över pizzan. Ifall du har riven mozzarella kan du enkelt strö den över pizzan. Ifall du har hel mozzarella så river du helt enkelt ganska små bitar och placerar ut dem lite fint överallt.
 10. Stoppa in din pizza i ugnen i ca 7-8 minuter. Det viktiga är inte tiden utan att pizzan får färg och ser klar ut. Den ska vara gyllenbrun men ifall den börjar bli för mörk ska du snabbt ta ut den.
 11. Ställ fram din pizza när den är klar i ugnen. Ta några varv med pepparkvarnen så att du får lite god svartpeppar över pizzan.
 12. Ta din ruccola och lägg på en ganska stor näve (ca 50 g) per pizza. Glöm inte att tvätta den.
Taggar:

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Dela det här receptet

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5736
  5630