Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med tunn pizza:

fotbollspizza

När du bara vill kolla in fotbollsmatchen på tv, käka pizza och dricka öl så måste du ha en riktigt schysst pizza för detta. Den här pizzan kallar vi för fotbollspizza då den passar super när man hejar på sitt favoritlag i soffan med ett par öl på kylning. Den har många ingredienser, mycket smak, lite hetta och mycket ost och nachos på toppen. Kan det bli bättre?

Pizza med pancetta, fikon och brie

Detta kanske inte är de ingredienser som man först av tänker på när det gäller pizza men det ändrar inte faktumet att det blir en intressant pizza av det hela. Pizzan i sig är mycket enkel att göra så det är ett klart tips att testa.

vegetarisk pizza m ruccola och svamp

Pizza behöver inte ha kött för att vara god. Det vet redan alla ni vegetarianer säkert. Den här pizzan är enkel men ändå väldigt god då den har smakrika ingredienser som gör att man inte saknar köttet alls. Toppingen består av champinjoner, soltorkade tomater, rödlök och ruccola som strös på efter att pizzan har gräddats klart.

Zucchinipizza

Detta är en pizza för dig som gillar zucchini. Dessa pizzor passar även bra att göra lite mindre och ha som tilltugg, men om du är sugen passar den självklart lika bra som en middag.

hawaii

En väldigt enkel och lättlagad skaldjurspizza som inte tar speciellt lång tid att tillaga. Du som gillar skaldjur får en mängd olika mumsigheter på pizzan utan att det krävs nån större mängd jobb. Det är både gott och snabbt att få till om man vill ha en lite roligare pizza.

Pizza m. pesto, kyckling, paprika och svamp

Det här receptet ersätter den klassiska pizzasåsen med pesto. Du hoppar alltså över tomatsås och lägger på ett lager med din favoritpesto på pizzabottnen och övrig topping är sedan kyckling, paprika, lök och färska champinjoner. Detta är ett smalt alternativ för dig som gillar pizza men vill göra något lite annorlunda.

Pizza med spenat och ricotta och lök

En vegetarisk pizza för dig som är en fan av spenat kommer här. Det är ett ganska enkelt pizzarecept då det bara är spenat, lök och ricottaost på. Den är smidig att tillaga och den är som sagt vegetarisk så den funkar för dig som inte äter kött.

Pizza med köttfärssås, räkor och paprika

Det här är en variant på en pizza som ofta syns i menyer hos pizzerian. Den har köttfärssås och räkor som standard men det här receptet har också paprika vilket passar bra till. Det är en ganska matig pizza som man blir mätt och nöjd av.

Pizza m. soltorkade tomater, oliver och skinka

Här är receptet på en trevlig pizza som fokuserar på fina ingredienser så som lufttorkad skinka, soltorkade tomater och oliver. Dessutom champinjoner där du gärna kan använda färska men det funkar även med sådana på burk. Smakkombinationen är inte alls dum och ingredienserna känns lite roligare än det gamla vanliga.

Pizza m. champinjoner, bacon och räkor

Här kommer ytterligare ett ganska enkelt men gott recept på en pizza med bacon, räkor och champinjoner. Det är en bra pizza till vardags om man råkar ha lite frysta räkor och ett paket bacon hemma. Givetvis får man gärna ta färska räkor om man så vill och även champinjonerna kan antingen vara på burk eller färska.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Dela det här receptet

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8086
  7058
  5735
  5629