Pizza måste inte vara onyttigt

Ofta förknippas pizza med snabbmat och sådan mat är väl onyttig, eller? Pizza behöver inte alls vara onyttig och med rätt recept kan du göra en god pizza och samtidigt fortfarande hålla dig både slank och nyttig. Mer om nyttig pizza!

Att välja pizzabotten

Att välja rätt typ av pizzabotten / pizzadeg kan vara ett projekt i sig. Det finns nämligen inte bara en deg att välja på utan ett antal olika. T ex kan du prova en fullkornsbotten. Läs om alternativen och hitta en botten som passar dig!

Hitta en god pizza

Recept med vegetarisk:

vegetarisk pizza m ruccola och svamp

Pizza behöver inte ha kött för att vara god. Det vet redan alla ni vegetarianer säkert. Den här pizzan är enkel men ändå väldigt god då den har smakrika ingredienser som gör att man inte saknar köttet alls. Toppingen består av champinjoner, soltorkade tomater, rödlök och ruccola som strös på efter att pizzan har gräddats klart.

Pizza med spenat och ricotta och lök

En vegetarisk pizza för dig som är en fan av spenat kommer här. Det är ett ganska enkelt pizzarecept då det bara är spenat, lök och ricottaost på. Den är smidig att tillaga och den är som sagt vegetarisk så den funkar för dig som inte äter kött.

Vegetarisk panpizza m. oliver

Antingen äter man inte kött alls eller är bara sugen på en måltid som inte innehåller något kött. Ofta tänker man då inte på pizza som ett alternativ men som detta recept visar är det inga problem att få ihop en intressant pizza utan något kött. På pizzan här finner du exempelvis oliver, svamp, lök och paprika

Vegetarisk deep-dish pizza med fetaost

Det här är ett recept för dig som vill köra på det vegetariska spåret och hoppa över kött. Man kan fylla en deep-dish pizza med nästan vad som helst men denna gång blir det paprika, purjolök och soltorkade tomater. Dessutom mozzarella och rikligt med tomatsås. Ovanpå ligger det lite god fetaost för mer smak.

Pestopizza

Gillar du pesto är detta verkligen en pizza för dig. En mycket enkel pizza men som vi alla vet behöver det inte på något vis bli godare bara för att du lägger på fler ingredienser.

Skulle du även använda dig av en färdig deg är denna måltid klar på några snabba minuter. Även om vi här i receptet har använt oss av en annan deg.

Hitta pizzor!

Du kan hitta pizza recept genom att välja en ingrediens som du vill ha på din pizza. En pizza kan finnas under flera kategorier.

Dela det här receptet

Fler goda pizzor

Testa och betygsätt

Ifall du provar ett av våra recept får du jättegärna komma tillbaka senare och sätta betyg på pizzan. På så vis kan du berätta för andra besökare om receptet är något att ha.

Lägg till som bokmärke

Mest klickade taggar

ost
  8596
  8085
  7057
  5735
  5629